1
Novinky

14.09.2010

Prodáváme i vaříme kávu zde...

-prodej: Hruška, s.r.o. Bílá Lhota

-prodej: Potraviny u Dvořáků,

                Lazecká č.57, Olomouc

                Schweitzerova ul., Olomouc

                Centrum Martinásek (DARKA), Horní náměstí

- vaří se : www.slam.cz

                  Grill pub U Travise, www.utravise.cz

Bystrovany- hřiště, p.Vlček

 

 

 

[Více]

05.09.2010

Množstevní slevy

-Nabízíme pro odbětatele množstevní slevy od 5kg kávy MOKASOL.

-Při větších odběrech se na ceně domluvíme- kontaktujte nás přes sekci KONTAKT

- Pro zákazníky v Olomouci a do 15km jsme ochotni zdarma zajistit dopravu zboží.

Chcete-li nakoupit pouze kávu klikněte na www.obchod.mokasol.cz

Chceteli nakoupit širší sortiment kliknětě na www.ShoppingCity.cz

[Více]

Kde nás najdete?

mapa

O kávě

Káva MOKASOL

Výrobce kávy MOKASOL se zaměřuje:

  • Dovoz a pražení arabicy z plantáží pěstujících kávu bez chemických přísad.Tuto kávu prodáváme jako BIO produkt pod názvem Organic. Jedná se o ryze 100 % arabicu, která je dovážena z Kostariky.
  • Výroba kávových směsí, tj.kombinaci arabicy a robusty. Výsledkem těchto produktů jsou výrobky pod názvy Arabica, Gran Bar a F.S. Liší se od sebe poměrem jednotlivých druhů kávových odrůd. Arabica do těchto směsí pochází z Kostariky a Kolumbie, robusta je dovážena z Indonésie z ostrova Jáva.
  • Kávové speciality v podobě vybraných druhů arabicy z Guatemaly a Nikaraguya robusty z Jávy. Všechny naše produkty najdete v e-shopu naší firmy.

Botanické okénko:

Kávové boby rostou na keřích čeledi Rubiacee, Coffea rod, kterých existuje cca 80
druhů, známých po celém světě.

Dvěma hlavními typy jsou:

Coffea Arabica

  • Nejrozšířenější druh Coffea
  • více aromatická než Robusta
  • jemnější než Robusta
  • méně hořká než Robusta
  • méně svíravá než Robusta
  • má obsah kofeinu mezi 0,8 a 1,5%
  • má 18% obsah oleje
  • má 8% obsahu cukru
  • hlavní oblasti pěstování: Střední a Jižní Amerika, Indie a Indonésie

Coffea Canephora (jinak známé jako Robusta)

  • větší odolnost
  • více hořká
  • silnější
  • má obsah kofeinu mezi 1,7 a 3,5%
  • má 8-9% obsahu oleje
  • má 5% cukru
  • hlavní oblasti pěstování: Zaire, Pobřeží slonoviny, Uganda, Kamerun, Indočína,Indie a Madagaskar.
  • Coffea Robusta roste spíše jako divoký keř.

Fakta a mýty:

Vliv na zdraví

Jak jste si přečetli výše, káva je ryze přírodní produkt. Z tohoto faktu lze dovodit, že má pouze pozitivní vliv na zdraví člověka. Prokázaným mýtem je obava ze zvýšení krevního tlaku. Kofein obsažený v kávě má povzbuzujcí krátkodobé účinky,povzbuzuje srdeční činnost, nicméně zvýšený krevní tlak můžete mít ze stresu, nevyspání a špatné životosprávy.

Slabá nebo silná káva

Češi s oblibou konzumují vše ve velkém, nejlépe co nejekonomičtěji. „Klasický turek“ představuje pořádný hrnek s několika lžičkami. To je fakt. Faktem je ale také to, že čtvrt litru této tekutiny sebou přináší nápor na žaludeční stěnu v podobě vyluhovaných tříslovin. Obsah kofeinu je však stále stejný, ať ze dvou lžiček v půllitráku, nebo ze dvou lžiček v šálku na piccolo.

 

Sdílej: facebook twitter